Financiële check

Financiële check

Bij het aankopen van een woning zijn er veel keuzes te maken. Behalve het kiezen hóe je wilt wonen, zoals type en bouwnummer, aantal slaapkamers, grootte van woonkamer en keuken, is het natuurlijk ook van belang om tijdig je financiële ruimte te verkennen.

Want wat betekent de aankoopsom van jouw droomhuis voor de maandlasten? Is er nog ruimte voor meer- en minderwerk? Hoeveel kun je financieren met een hypotheek? Daarom vragen we je om bij je inschrijving een financiële check toe te voegen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar vergroot je kansen bij het toewijzen van de woningen ten opzichte van de inschrijvers zonder financiële check. 

Wat houdt een financiële check in?

De financiële check laat je uitvoeren door een erkend hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur. Hierbij wordt op basis van jouw financiële gegevens bepaald of de aankoop van één van de nieuwbouwwoningen van Blend Breda financieel haalbaar is voor jou. Jouw adviseur bevestigt dit schriftelijk in een brief. Deze brief kun je uploaden bij je inschrijving. Het format voor deze brief is hier te vinden. Hierbij is het van belang dat de financiële check niet ouder mag zijn dan 3 maanden. We hebben uitsluitend een bevestiging nodig van de erkend hypotheekverstrekker/ hypotheekadviseur. Het is niet nodig om deze te onderbouwen met jouw financiële gegevens. Let op, een uitdraai van een berekening van een online hypotheekcalculator is niet voldoende. 

Wat kost een financiële check?

Over het algemeen is een eerste gesprek bij een hypotheekadviseur vrijblijvend.  Voor de banken waarmee wij samen werken, ABN AMBRO en Rabobank is dit eerste gesprek kosteloos. Vraag vooraf aan je financieel adviseur of er kosten in rekening worden gebracht, dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan!

Waar kan ik een financiële scan laten uitvoeren?

Belangrijk is dat je het format gebruikt en de check bij een erkende bank of financieel adviseur laat uitvoeren. Om snel en goed inzicht te krijgen in het antwoord op dergelijke vragen werken wij als Ontwikkelingscombinatie samen met twee gerenommeerde banken, te weten ABN AMRO en Rabobank.

Beide banken zijn volledig op de hoogte van alle ins en outs van het project ‘Blend Breda’ en kunnen jou op maat adviseren over wat er allemaal komt kijken bij het financieren van jouw toekomstige woning.

Stel dat je straks een hypotheek nodig hebt, dan zijn dit de voordelen indien je deze via ABN AMRO of Rabobank afsluit:

  • een vlot en soepel hypotheekproces incl. quickscan vooraf;
  • duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een energielabel A (wat bij nieuwbouw aan de orde is). Vraag bij de banken de kortingspercentages en voorwaarden na;
  • 0,2% extra korting als je salaris wordt gestort op je betaalrekening bij de betreffende bank;
  • één vast aanspreekpunt gedurende het gehele traject;
  • specialistische kennis op het gebied van inkomen, wonen en duurzaamheid.

Voor een afspraak/ opstart financiële check kun je rechtstreeks contact opnemen met:

ABN AMRO

Manon Adam               
06-51 45 83 75

Monique Haans             
06-57 87 41 98

Website: www.abnamro.nl/blendbreda

Rabobank

Maarten Verschueren  
06-46 25 76 28

Wilma Buiks               
06-12 62 31 75

Carolien van Oirschot-Schellekens          
06-22 22 76 20

Website: https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/huis-kopen/nieuwbouw